Am inventat un sistem care nu este benefic voleiului

În acest sezon s-a renuntaț la play-off și se joacă după un alt sistem, un minicampionat între primele șase echipe care rămân cu punctele acumulate după primele 22 de meciuri, practic avem zece finale, iar cine face pasul și câștigă în deplasare are șanse la titlu. Totuși acest minicampionat va permite echipelor care nu au șansa la titlu, atunci când au un meci la liderul clasamentului, să joace cu rezervele, aici vor interveni anumite discuții, pe care Federația Română de Volei va trebui să și le asume.

Play-off-ul este un sistem mult mai corect, nu degeaba se joacă după acest sistem în cele mai puternice campionate din lume, dar ca la noi la nimeni. Am inventat un sistem care nu este benefic voleiului, un sistem, care nu ajută jucătorii tineri să crească, să joace și ei alături de titulari.

Acest sistem a fost propus pentru acest sezon 2016-2017, în care echipele pornesc în faza a doua cu toate punctele acumulate, nu dă șansa jucătorilor tineri să joace pentru a crește în valoare, asta, deoarece, Federația Română de Volei, nu s-a gândit la ei. Putem aduce și jucători străini, dar trebuie să lucrăm mai mult cu jucătorii noștri, încât, să îi aducem la un nivel peste jucătorii străini.

Sistemul nu este bun pentru jucătorii noștri, iar așa nu vom putea crește în valoare dacă echipele se luptă pentru fiecare punct, trebuie sacrificate meciuri. Unirea Dej și CSM București au în secretul de bază jucători sub 22 de ani, în timp ce Municipal Zalău are jucători tineri dar care sunt folosiți doar când apar probleme la echipa de bază, în rest toate echipele  au jucători cu experientă. 

Chiar dacă ne-am calificat atât la băieți cât și la fete la Campionatul European, singura problemă ramâne cum gestionăm trecerea lor de la juniori la seniori. Acest rezultat este foarte bun și felicităm întregul departament. Totuși, juniorii, ar trebuie să beneficieze de școlarizare dar s-a renunțat, nu știm din ce motive. Juniorii au nevoie de jocuri pentru a avea pretenții la naționale, degeaba așteptăm jucători la echipa națională, dacă nu le acordăm o șansă în plus. Din câte știm, de la anul, echipele vor fi nevoite să joace cu un jucător sub 21 de ani, iar, de la cele 12 echipe din campionat vom avea 24 jucători sub 21 de ani, ținând cont că fiecare jucător are o rezervă. În acest moment echipele care se luptă la titlul de campioană sunt sub presiunea punctelor și sunt obligate să joace cu echipa de bază.

Totuși o echipă națională are nevoie de antrenori, jucătorii au nevoie de jocuri pentru a putea emite pretenții la calificări. În trecut naționala României învingea fără probleme Macedonia, Muntenegru și Estonia, iar acum ele ies învingătoare în partidele cu tricolorii.

Strategia voleiului românesc este sub semnul întrebării, asta pentru ca jucătorii tineri nu sunt pregătiți suficient, și nu au bagajul tehnic pentru trecerea la echipele de divizia A. Într-o echipă de volei nu sunt șapte jucători, ci 12, care toți muncesc la rezultatele echipei.

[themeum_category category=”handbal” layout=”carousel” title=”citeste si” maxpost=”9″]

Citește si...

Adin Cojocaru, reales în funcţia de preşedinte al F.R. Volei

C. Sabău

Giani Crețu și-a încheiat mandatul, după trei ani, la naționala Sloveniei

Mircea M

Robert Călin a semnat cu o echipă din Cehia

Mircea M

Voleiul românesc în doliu!

Mircea M

Doliu în voleiul românesc

Oana B

Voleiul, în doliu!

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More