Într-un cadru festiv, Federația Română de Volei și-a premiat laureații pentru evoluțiile și performanțele din 2024. Un an bun pentru voleiul românesc, un an în care ne mândrim cu atâtea și atâtea lucruri bune. Eliza Inneh și Adrian Aciobăniței au fost desemnați voleibaliștii anului 2024 în România. Revelația Corona Brașov, actuala campioană națională la masculin a dat antrenorul anului pe Laurențiu Lică.
Cel mai important pentru voleiul românesc este calificarea naționalei masculine la Campionatul Mondial de anul viitor după o pauză de 44 de ani. Fetele s-au calificat în Final Four-ul Golden League, dar din păcate au ratat participarea la turneul final mondial.
Apoi naționalele de junioare și juniori au participat la Campionatele Europene. România a organizat Campionatul European under 18, la feminin. Blajul s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.
Pe 2 octombrie, 148 de membri afiliați ai Federației Române de Volei au decis să-i ofere un nou mandat de patru ani președintelui Adin Cojocaru.
Voleibaliștii anului 2024: Elizabet Inneh și Adrian Aciobănoței
Cea mai bună jucătoare a fost desemnată Elizabet Inneh. Opusul naționalei României a avut un an extraordinar. A jucat excelent sub tricolor dar a câștigat și titlul în Polonia, cu Chemik Police.
Cel mai bun jucător al anului 2024 este Adrian Acibăniței. Extrema ”tricoloră” a contribuit din plin la calificarea României la Mondiale, dar a avut evoluții apreciate și la echipa sa de club la care a evoluat, PGE SKRA Belchatow, în Polonia.
Cel mai bun antrenor al anului a fost desemnat Laurențiu Lică. Un tehnician tânăr în care voleiul românesc își pune mari speranțe.
An de an voleiul românesc se mândrește cu rezultatele obținute de un antrenor care a crescut în România: Giani Crețu. Un tehnician care ne face cinste prin rezultatele sale. Anul acesta a calificat pentru prima dată în istorie Slovenia la Jocurile Olimpice, iar participarea a fost mai mult decât onorabilă: locul 5.
Premiul pentru întreaga carieră
Pentru întreaga sa carieră în volei, Nneka Onyejekwe a primit un premiu simbolic, o plachetă care să-i amintească de volei, sportul pe care l-a slujit cu abnegație vreme de 23 de ani. Premiul a fost oferit Nnekăi de către Ana Maria Brînză, campioană olimpică, mondială și europeană la scrimă.
”Am învățat că voleiul este mai mult decât un sport, este o lecție despre muncă în echipă, despre perseverență și, mai presus de toate, despre oameni. Deși îmi iau rămas bun de la teren, știu că legăturile pe care le-am creat în acești ani vor rămâne pentru totdeauna”, spunea Nneka în momentul în care își anunța retragerea.
Au fost premiate și cele mai bune cluburi din 2024, dar și antrenorii de la juniori și volei pe nisip, cele mai bune echipe de volei pe nisip în România. Tuturor le mulțumim pentru munca depusă în 2024, pentru performanțele obținute pentru România și sperăm ca anul 2025 să fie unul și mai bun din punct de vedere al rezultatelor.
Premiile oferite la GALA VOLEIULUI ROMÂNESC:
Voleibalista anului: Elizabet Inneh
Voleibalistul anului: Adrian Aciobăniței
Performanța anului 2024: Sergiu Stancu
Cea mai bună performanță obținută de un antrenor român care activează în străinătate: Gheorghe Crețu
Cel mai bun club de senioare: CSO Voluntari 2005
Cel mai bun club de seniori: CSM Corona Brașov
Cel mai bun arbitru: Bogdan Stoica
Cel mai bun club de copii și juniori – feminin: CSM București
Cel mai bun club de copii și juniori – masculin: CSM București
Antrenorul anului la copii și juniori – feminin: Adrian Radu
Antrenorul anului la copii și juniori – masculin: Victor Lazăr
Echipa anului feminin – volei pe nisip: Ioana Miu – Ioana Hododi
Echipa anului masculin – volei pe nisip: Valentin Hupoiu – Bogdan Bratosin
Antrenorul anului – volei pe nisip: Răzvan Ifrim
Arbitrul anului – volei pe nisip: Adrian Bărdășan
Premiul pentru întreaga carieră: Nneka Onyejekwe
Am fi apreciat dacă Federația Română de Volei ne-ar fi invitat și pe noi la acest eveniment, am fi participat cu toate că ne aflăm la Cluj-Napoca. Credem că nu este greu să trimiți un e-mail , în mod special celor care se dedică acestui sport având în vedere că presa națională tratează cu superficialitate voleiul românesc.