În instituțiile școlare din România orele de sport sunt sub media ţărilor din Uniunea Europeană, elevii din clasele 1-7 fac 2 ore de sport pe săptămână, elevii de clasa a 8-a au în programa școlară 1 sau 2 ore de sport pe săptămână (în funcţie de profil), iar elevii din clasele 9-12 au doar o oră de sport pe săptămână.
Statistic jumătate din elevii din România au o scutire medicală, astfel 4,3% dintre elevi nu practică nici un fel de activitate sportivă, conform datelor raportate de către Inspectoratele Școlare pe anul școlar 2015-2016.
[themeum_alert close=”no” type=”success” title=”Indiferent de natura lui, sportul este important!”]
Suntem întrebați de prezenţa la orele de educaţie fizică şi sport a elevilor scutiţi medical, vă venim în ajutor cu următoarele informații:
Absenţele la aceste ore se trec în catalog. Profesorul de educaţie fizică şi sport consemnează în catolog, la rubrica respectivă, ,,scutit medical în semestrul” sau ,,scutit medical în anul şcolar”, specificând totodată documentul medical, numărul şi data eliberării acestuia.
Elevilor, scutiţi medical, nu li se acordă calificative/note şi nu li se încheie media la această disciplină în semestrul sau în anul în care sunt scutiţi medical.
Pentru integrarea în colectiv a elevilor scutiţi medical, cadrul didactic le poate atribui sarcini organizatorice: arbitraj, cronometrare, măsurare, înregistrarea unor elemente tehnice, ţinerea scorului, etc. Elevii nu sunt obligaţi să vină la orele de educaţie fizică şi sport în echipament sportiv, dar trebuie să aibă încălţăminte adecvată pentru sălile de sport, se arată în comunicatul Ministerului Educație
[/themeum_alert]
Motivul nu este lipsa sălilor de sport și bazelor sportive, am putea spune doar atât: sănătatea elevilor din ziua de azi stă în mâna politicienilor.
[themeum_category category=”volei” layout=”carousel” title=”Citește și” maxpost=”9″]