Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) vă invită joi, 28 iulie a.c., începând cu orele 09:30, la dezbaterea publică: Sportul în România.Abordare participativă în modificarea şi completarea Legii nr. 69/2000 – Legea educaţiei fizice şi sportului, organizată cu scopul creării cadrului de dialog în vederea integrării opiniilor persoanelor interesate în acest important document pentru viitorul sportului din România.
”Sportul din România încotro?”
Cele mai mari modificări ar urma să fie aduse articolului 18.1, una dintre problemele care vor fi intens dezbătute fiind cea legată de plata cheltuielilor de natură salarială.
Articolul 18.1, litera b) are următorul conţinut: “finanţarea activităţii structurilor sportive locale, constituite ca structuri non-profit în condiţiile legii, participante la competiţiile sportive locale, regionale, naţionale şi internaţionale, organizate în conformitate cu statutul şi regulamentele federaţiilor sportive naţionale pe ramură de sport în baza contractelor, a programelor sportive ale acestora care prevăd promovare, selecţie, participare, pregătire, organizare de competiţii şi evenimente sportive. Din sumele alocate, pot fi finanţate toate tipurile de cheltuieli aferente programelor sportive, inclusiv cele de natură salarială”.
Legea sportului a fost modificata in 2015
”În Camera Deputaţilor s-a dat votul final pe Legea de aprobare a OUG 2/2015 (ordonanţa de fapt modifică un număr de peste 20 de acte normative). O modificare substanţială a fost adusă şi unui articol din Legea 69/2000, „Legea Sportului”.
Modificarea, de fapt un amendament, a fost propusă de Gheorghe Tadici, antrenorul si managerul echipei feminine de handbal HC Zalău (fost în mai multe rânduri antrenorul naţionalei feminine). Concret, în urma unor discuţii anterioare, s-a afirmat că amendamentul „Tadici” prevede ca la cluburile sportive finanţate integral de la bugetele locale să fie plătite şi salariile sportivilor.”
Cluburile finanţate integral din bugetul local vor putea plăti şi salarii
[themeum_alert close=”no” type=”info” title=””]Forma originală din ordonanta 2/2015:
”Finanţarea activităţilor sportive de interes naţional, altele decât cele de interes general, ale cluburilor sportive şi asociaţiilor sportive participante în competiţiile sportive naţionale şi internaţionale, exclusiv în baza contractelor de finanţare a programelor sportive, încheiate conform prevederilor art. 69. Activităţile sportive de interes naţional sunt acţiunile de selecţie, pregătire şi participare în competiţii incluse în sportul de performanţă”.
[/themeum_alert]
[themeum_category category=”handbal” layout=”carousel” title=”handbal” maxpost=”9″]
[themeum_category category=”istoria-sportului” layout=”carousel” title=”istoria sportului” maxpost=”9″]