Prin mărirea substanțială a baremurilor de arbitraj, cluburile au de achitat 104.000 lei doar pentru Liga Florilor. Amânunțit fiecare arbitru este renumerat cu 3000 lei în timp ce observatorul primește 2000 lei, totul pentru o oră de joc. Sunteți normali la cap? Alții muncesc timp de o lună pentru acești bani. Am urmărit cu mare interes 11 runde și am ajuns la concluzia că nu s-a SCHIMBAT NIMIC.
CLUBURILE PLĂTESC 8.000 DE LEI / MECI PENTRU ARBITRI, DAR PRESTAȚIILE „FLUIERAȘILOR” SUNT MEDIOCRE
La un simplu calcul doar din Liga Florilor merg în conturile federației 1.456.000 lei pentru arbitraj. Federația oprește însă 10% din aceste baremuri și a anunțat că banii vor fi folosiți pentru cursuri de perfecționare ale arbitrilor, sau pentru echipament sportiv. A trecut un sezon dar rezultatele nu se văd, arbitrajul este cum este, mai mult foarte mulți cavaleri nu și-au luat examenele la prima , au trec mulți la al doilea examen.
Actuala conducere FRH SE BATE CU PUMNUL ÎN PIEPT că arbitrajele s-au îmbunătățit, realitatea fiind alta. Voi unde vă uitați, la sumele care intra în conturi, ori la meciurile din Liga națională?
Partida Dacia Mioveni – Măgura Cisnădie din etapa a treia din Liga Florilor, s-a terminat la egalitate, scor 30-30. Meciul a stârnit o foarte multe polemici legate de maniera de arbitraj a cuplului Theodor Șerbu / Andrei Vasilescu. Aceste aspecte nu au ajuns la urechile Comisiei de Disciplină FRH, nu s-a autosesizat NIMENI, probabil dorm, în mod cert dacă observatorul nu a consemnat erorile, totul este mai complicat .
Mai avem și cârcotași care le știu pe toate, transferuri, jucătoare, antrenori, bugete. Pădure fără uscături nu există! Avem și o parte din presă care indiferent că avem meci de pregătire ori oficial, dacă echipa națională a pierdut …le dedicăm reportaje ample, cautând vinovații…
Habdbalul românesc este fără restricții
Sportul rămâne la mâna politicienilor care au dovedit și în acest an că nu este prioritar, după decizia politică de a taia de pe listă ministerul Sportului.
Sport fără reguli!
- Nu mai există regula U-21 și U-23, iar legea lui Novak, care prevedea folosirea unui procent de minimum 40% jucători români într-o echipă a fost “călcată în picioare” în stagiunea precedentă. În mod evident această lege nu va fi aplicată după dispariția Ministerului Sportului.
- Federaţia Română de Handbal a promis că va respecta interesele jucătorilor români și va lua măsuri ca echipele naționale ale României să aibă de câștigat de pe urma acestei competiții puternice, dar deocamdată aceste măsuri se lasă așteptate.
Federația de specialitate de ce nu ajută handbalul românesc!!! De ce nu oferă cluburilor de tineret echipamente , mingi și alte lucruri elementare acestui sport. De ce nu suportați voi costurile de arbitraj??? la diviziile inferioare?