Liga Florilor se pregăteşte de o schimbare. Din sezonul viitor vom avea mai multe echipe în prima ligă şi se va juca sistem play-off şi play-out, informează Fanatik.
Avem un campionat dificil, cu deplasări foarte lungi, având în vedere infrastructura rutieră din țara noastră, decât în alte țări cu care echipele românești se confruntă în cupele europene.
Liga Florilor este unul dintre cele mai puternice campionate de handbal feminin din Europa, asta datorită salariilor exagerat de mari și a numărului mare de handbaliste străine.
Avem sapte echipe care au bugete mai mari de 1,5 milioane de euro, doar „multinaționala” CSM Bucureşti are 3,8 milioane de euro.
Din informaţiile FANATIK, se pregăteşte o schimbare majoră în campionatul național.
Numărul de echipe va creşte de la 14 la 16, începând din sezonul viitor, înseamnă că vor promova primele două formaţii din Divizia A iar locurile trei şi patru din liga secundă vor juca baraj cu ultimele două clasate din Liga Florilor, în acest moment CSM Slatina şi CSM Galaţi.
Frustrările au apărut pe unele pagini de socializare, că nu e corect, ba că nu vor retrograda echipele. Păi domnilor, când vreți să se vorbească, înaintea noului sezon? Ori ce nu vă convine pe la capitală, că se va schimbă sistemul de joc și nu mai puteți umfla cheltuielile?
Se intenționează o schimbare, spunem noi binevenită, rămâne de văzut.
În acest fel programul nu va fi foarte aglomerat, dar vor avea loc mai multe jucătoare din România.
Pe final vor avea de câștigat și televiziunile iar cluburile vor avea destui bani pentru deplasări, din moment ce își permit să plătească jucătorii cu zeci de mii de euro.
În 2014, sistemul competiţional în handbalul românesc a fost schimbat, odată cu venirea lui Alexandru Dedu la conducerea Federație Române de Handbal. S-a trecut, atunci de la 12 echipe la unul cu 14 formații .
Ediţia 2013-2014 a Ligii Naţionale aducea noutăţi nu doar în sistemul competiţional, ci şi în ceea ce priveşte jucătorii străini. Numărul lor a fost redus la 5 pe foaia de joc şi la 3 prezenţi în teren în acelaşi timp.
Acum, în 2023 nu mai avem reguli, care să aducă un lucru bun la echipa națională, acum se doresc doar rezultate cumpărate.
Numele mari din handbalul feminin sunt atrase de Liga Florilor și de banii puși în joc în România, însă deseori eforturile financiare ale echipelor pentru realizarea acestor mutări este prea mare pentru rezultatele modeste din teren.
Promovarea tinerelor talente ar trebui să fie printre priorități, însă prea puțini bani din aceste bugete se îndreaptă spre sectorul juvenil și pentru oferirea unor condiții de pregătire superioare tineretului.
Topul bugetelor
- CSM București – 3,8 milioane euro
- Gloria Bistrița – 2,5 milioane de euro
- SCM Râmnicu Vâlcea – 1,9 milioane de euro
- Rapid București – 1,5 milioane de euro
- Gloria Buzău – 1,5-1,7 milioane de euro
- Dunărea Brăila – 1,5-1,7 milioane de euro
- Minaur Baia Mare – 1,3-1,4 milioane de euro